Over mij

Over mij
 

In 1987 ben ik begonnen met het maken van beelden van klei. Dit materiaal heeft me van kinds af aan al gefascineerd. Hiervan maakte ik in de eerste instantie realistische beelden van voornamelijk dieren, vooral honden en katten intrigeerde mij, later ben ik deze meer gaan abstraheren.

Mijn liefde voor dieren is groot en dit zie je regelmatig terug in mijn werk. Zij spelen dan ook vaak een hoofdrol,  met name verbeeld ik deze graag op humoristische wijze, met een bepaalde  emotie.

Niet veel later heb ik ook het schilderen opgepakt, zowel met acryl- als olieverf, en schilder ik voornamelijk realistisch, surrealistisch en figuratief.

Mijn dierenportretten zijn vaak in pastel, hierin probeer ik eveneens de emotie of humoristische aspecten vast te leggen.

In brons heb ik ook een aantal kleine sculpturen gemaakt. Dit was weer een nieuwe uitdaging voor mij. Het proces is zeer arbeidsintensief en het materiaal kostbaar. Maar ontzettend interessant om te zien hoe dit proces verloopt en leuk om deze ervaring mee te maken!

In mijn werk zijn  vaak tegenstellingen te vinden en zoek ik grenzen op. Mijn inspiratie haal ik uit de dingen om mij heen of spontaan tijdens het werken met het materiaal.

 

Ik maak werk in opdracht.

 

 “Elk begin is een uitdaging, elke uitdaging is een nieuw begin”