Referenties

Pastel

Tommie

De tekening van Tommie hoeft weinig extra aanbeveling. Ellen heeft Tommie precies neergezet zoals Tommie was. Een fijn mens om een opdracht aan over te laten. Chapeau! En dankjewel!

Martine Hier

Roodborstje

Vandaag een leuke workshop gekregen, gezellige mensen ontmoet, mooi verzorgd!! Een aanrader! 

Danielle Vergunst

Goldens Kajsa en Ylva

Nadat we in Golden Nieuws een verslag van een interview met Ellen Hillers hadden gelezen werden we erg enthousiast om van onze Goldens Kajsa en Ylva een pastelportret door haar te laten maken. Over de gedetailleerdheid van haar werken waren we zeer verwonderd.

Omdat Ellen vanuit foto’s werkt hebben zelf een serie foto’s verzameld met close-ups en verschillende poses. De keuze was aan Ellen die daar direct mee aan de slag ging. En na een dag had ze – in haar ogen – de juiste compositie in de foto’s gevonden en daarover werd onze mening gevraagd. We waren perplex dat het allemaal zo voortvarend ging en waren volledig met de compositie eens.

We hebben het op prijs gesteld dat we steeds op de hoogte werden gehouden van de voortgang van het werk. Zo kregen we eerst een oog te zien van Ylva en hadden toen al door dat het een zeer geslaagd portret ging worden. En zo ging het steeds verder en elke keer een feestje om te zien dat het portret weer gegroeid was. En steeds mochten we commentaar leveren als ons iets niet zinde. Maar dat is volgens ons nooit gebeurd. De gedetailleerdheid verwonderde ons steeds weer, bijvoorbeeld kijkend naar de verschillen in haardracht, waardoor de twee zussen o.a. van elkaar zijn te onderscheiden.

En na 3 weken reeds kregen we het bericht dat het portret af was, terwijl wij op 6 maanden hadden gerekend!

Alle lof voor Ellen Hillers, die onze Goldens pas in levenden lijve zag toen wij het kunstproduct – keurig ingelijst – op haar atelier in ontvangst mochten nemen. Het enige wat wij – in verleg met haar – hebben gedaan is het glas laten vervangen door museumglas om onnodige schitteringen te voorkomen.

En nu genieten wij er elke dag van en wij niet alleen!

Paul Raven.